Maakt jouw herinneringen tastbaar

Tijd koestert
warme herinneringen

Veronique x Nauwau x Petit Pourri

Alle drie komen we bijna dagelijks in aanraking met gevoelige verhalen over verlies en verdriet. We ondervinden hoe iedereen verlies op zijn eigen manier verwerkt, maar ook dat veel mensen niet goed weten hoe ze anderen troost kunnen bieden.

We vervallen vaak in clichés zoals ‘veel sterkte’ of ‘innige deelneming, terwijl je iemand die rouwt geen sterkte hoeft te wensen. Op zo’n moment hoeft hij of zij helemaal niet sterk te zijn. We zijn het zo gewend om die woorden te gebruiken, dat we amper stilstaan bij hun betekenis.

De troostkaart die we samen ontworpen hebben, blijft dan ook ver weg van de clichés en leest de woorden ‘Tijd koestert warme herinneringen’ boven een illustratie in goudfolie.

Handgemaakt in België. 

De troostkaart bestaat uit twee geborduurde strijkveertjes met goudkleurige garens, gepresenteerd op een dikke (600 gram) linnen embossed letterpress cadeaukaart met goudfolie. De kaart wordt vergezeld van een passende enveloppe.

Elke kaart met strijkontwerp is handgemaakt en dus uniek.

Wie iemand verliest
hoeft helemaal niet sterk te zijn

Voor altijd dichtbij

In de illustratie kun je de zon herkennen, maar ook de maan, het is maar hoe je het zelf interpreteert. En de met de hand getekende lijn belichaamt ons levenspad dat ook niet in één rechte lijn verloopt. Het geborduurde strijkontwerp bestaat uit twee veertjes, die staan voor veerkracht maar ook een bijzondere betekenis in zich dragen. Er wordt namelijk in de volksmond gezegd dat wanneer er een veertje op je pad komt, dit een boodschap is van iemand die je verloren hebt.

Eén veertje kan de ontvanger van de kaart subtiel opstrijken aan de binnenkant van een mouw, een van de revers van een blazer of een hemdkraag. Zo springt het op een onverwacht moment in het oog en spoort het je aan om herinneringen te delen, over het verlies te praten en het vooral niet te verdringen. Het andere veertje kan je doorgeven aan een familielid of dichte vriend, of meegeven met de overledene.

“Dat is het mooie aan wat wij doen,” vertelt Rayah. “Wij creëren om mensen, heel persoonlijk en individueel, te helpen hun verdriet een tastbare plek te geven.” 

Troostkaart
Troostkaart
Troostkaart
Troostkaart

Over Nauwau

Rayah Wauters studeerde interieurarchitect en meubelontwerp, maar merkte al snel dat ze liever met haar handen werkt. Samen met haar man Niels richtte ze in 2013 Nauwau op. Als boomverzorger komt Niels in aanraking met bomen die gekapt worden door ziekte of imperfectie zijn. Rayah verzaagt, droogt en verwerkt vervolgens het hout van die bomen, onder andere tot wandobjecten die dienstdoen als urne.

@nauwau

nauwau.be

Troostkaart
Troostkaart

Over Veronique Sneyaert

Verhalen vertalen naar unieke juwelen. Dat is wat Veronique Sneyaert met liefde voor ambacht en oog voor detail doet in haar atelier. Dagelijks vertrouwen mensen haar persoonlijke verhalen toe die ze bij zich willen dragen in een op maat gemaakt juweel. De handgemaakte juwelen van Veronique gaan van trouwringen tot naamkettingen en rouwjuwelen. Jaarlijks brengt zij ook een capsulecollectie uit met haar dochter en stylist Anso.

@veroniquesneyaert

veroniquesneyaert.be